My Life For Hire

Tempat Aku Sembang Kencang

Page 2 of 30

DT : Bangkok Oktober 2014

Selfie kat Chatuchak

Macam biasa kalau dah lama tak update blog, memang malas nak menulis. So just short update untuk trip Bangkok tahun 2014. Kali kawan opis aku join skali. Nanti aku rajin sket, aku update panjang lagi sebab trip kali ni leh kata takde perancangan lama pon. First week Oktober dok berkira-kira nak pegi memana tak cuti sekolah, tengah minggu usha tiket cam murah.

Dua tiga hari lepas tuh decide nak pegi, time aku nak beli tiket kat opis kawan aku nampak aku dok usha tiket pegi Bangkok, dia tanya aku nak pegi Bangkok lagi ke? Aku cakap haah, nak pegi minggu depan. Dia kata dia nak ikut skali kalau boleh pasal dia dah sangap kat opis. Aik, selama ni aku ajak pegi Bangkok tak nak tapi tetiba dia offer nak join plak. Aku kata ok jer nak follow. Dan-dan tuh gak beli tiket untuk dia skali. Haha.

Anyhow, ni lebih kurang itinerary aku dok conteng dlm notes app. Bila aku dah wat entry, aku cerita lebih detail lagi kalau sempat.

Read More

RTH : baca whatsapp & telegram

IMG_2892.PNG

Aku kije malam sahaja..siang siang aku tido tatkala orang lain semua berjaga..

So bila bangun tido..kalau check phone..leh la nampak berapa banyak mesej kena banyak tetiap hari..group chat pon banyak..

Yang whatsapp tuh aku memang turn off notification tros..haha

Kasut futsal saya

lama1

Ini kasut futsal saya. Kasut futsal saya berjenama Adidas tapi model sudah lupa.

Kasut ini saya beli pada tahun 2007 dengan duit gaji pertama saya.

Azam saya ketika membeli kasut ini adalah untuk gigih bersukan.

Seperti mana anda boleh congak, sudah 7 tahun saya menggunakan kasut futsal ini dan ia baru rosak.

Ini menunjukkan bahawa azam saya telah gagal sama sekali kerana setelah bertahun-tahun baru kasut futsal saya rosak.

Sebab kasut saya sudah rosak, saya ada alasan untuk membeli kasut yang baru. Yay!

Read More

Page 2 of 30

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén