My Life For Hire

Tempat Aku Sembang Kencang

Category: Apple (Page 1 of 19)

MyTeksi : Tempah teksi anda dengan bijak

Pernahkan anda mengalami pengalaman menunggu teksi di tepi jalan berpanas dan berpeluh sampai lenguh kaki? Setelah lama menunggu, teksi muncul tapi penuh penumpang? Atau pemandu teksi tidak mahu ke destinasi anda atau meletakkan harga tidak masuk akal untuk ke destinasi tersebut? Pernah menunggu di talian menempah teksi sehingga habis kredit? Semuanya pernah aku alami tapi dengan MyTeksi, semua itu tak menjadi satu masalah lagi.

Pengalaman pertama menggunakan MyTeksi adalah semasa nak pergi ke Bangkok bulan Mei tahun lepas. Masa tu dah petang, buka MyTeksi selepas 10 minit berada di talian untuk mendapatkan teksi. Dah la lama on hold, last sekali operator kata tak ada teksi kat area aku. Bukan jauh sangat pon nak pergi, KL Sentral jer pun. Teringat aplikasi MyTeksi yang dah lama download tapi tak pernah guna. So cuba la nasib dengan MyTeksi ni. Tak sampai 2 minit, dah dapat teksi. Yang aku paling ingat aku dan isteri kagum sangat time tuh, boleh track teksi tuh duduk kat mana beb sampai la tempat kitorang menunggu. Malangnya, for some reason, trip tuh takde dalam history plak. (edited : jumpa history booking dalam email….brader teksi yang friendly tuh rupanya dok kat sebelah kondo aku jer…so memang panjang la kitorang sembang pasal area kitorang sampai tak sedar dah sampai KL Sentral.)

myteksi history

Cukup la dengan pengalaman aku. Kita cerita pula pasal aplikasi tuh sendiri. Dengan iPhone aku yang ketinggalan zaman ni, aplikasi MyTeksi dapat dijalankan dengan mudah sekali. Buka jer aplikasi tuh, ni paparan yang anda nampak.

myteksi main interface

 

Personally, aku rasa interface dia cukup mudah dan simple. Orang yang pertama kali menggunakan aplikasi ni pon memang takde masalah nak guna, even orang lebih berusia yang kurang arif pasal penggunaan smartphone.  Aplikasi ini akan mengesan lokasi anda secara automatik sebaik sahaja dibuka. Jika lokasi anda tidak tepat, anda boleh tap dan edit lokasi anda dengan mudah. Anda juga dapat melihat anggaran teksi yang berada di sekeliling anda. Dan juga yang paling penting, anda dapat melihat anggaran tambang untuk perjalanan anda.

Read More

Pembayaran Baju IOS group

Sila lihat list nama di bawah ini dan confirmkan order anda adalah betul dan tepat.

list baju

Sekiranya sudah betul, sila buat pembayaran kepada akaun Maybank di bawah ini dan emailkan bukti pembayaran ke life4hire (at) gmail .com.

153038863524 – Fadhly Zil Ikram

Sila tambah RM 5 utk kos penghantaran kepada sesiapa yang ingin bajunya dihantar.

Sebarang pertanyaan boleh contact di IOS group or emailkan sahaja.

Order Baju IOS group

Setelah dipersetujui oleh poll di FB group, maka inilah design yang telah diputuskan.

reloading data t-shirt

Depan.

reloading-data

Belakang

jailbroken-2

 

Warna baju adalah HITAM lengan pendek sahaja dan t-shirt adalah dari jenis unisex kerana material ni paling best.

Harga adalah RM30-35 bergantung kepada final quantity ordered dan jika mahukan penghantaran, kos pos adalah RM 5.

IOS Group akan mengadakan satu gathering semasa pembahagian baju yang akan diumumkan kemudian.

Saiz & ukuran baju adalah seperti di bawah.

saiz tshirt

Order boleh dibuat di pautan di bawah.

ORDER FORM

Untuk order lebih daripada 2, leh hantar message direct pada Ikram Baharum di facebook.

Order akan ditutup pada Khamis, 21 hb Februari 2013. Selepas itu, satu senarai akan dikeluarkan untuk confirmation saiz & pembayaran produk.

Sebarang pertanyaan, boleh dibuat di FB IOS group atau di bahagian komen.

Page 1 of 19

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén