My Life For Hire

Tempat Aku Sembang Kencang

Membeli Raspberry Pi 2 di Malaysia

raspberry pi 2

 

Semalam Raspberry Pi 2 dah diumumkan dah. Aku malas nak cerita banyak pasal specs apa semua.

Tuh semua korang leh baca kat artikel Amanz pasal Raspberry Pi 2

Ramai orang dok sibuk tanya kat mana boleh beli menatang alah ni. Kalau ikutkan, memang ada dua tiga local distributor ataupon korang leh cari kat forum Lowyat, tapi dulu aku beli online kat Element 14. Web tuh memang terbaik untuk beli Raspberry Pi pada pendapat aku. Ada stok atau tidak, aku tak sure la sekarang, tapi semalam memang ada lagi.

Dan hasil dari pengumuman semalam, terpaksa la aku beli satu. Total damage RM 118.18 termasuk pos.

beli raspi 2 dari element 14

So kalau korang rasa nak beli satu, korang boleh pegi ke page Raspberry Pi 2 @ Element14

p/s : skang ni tengah pikir nak wat apa ngan Raspi lama aku – mungkin wat jadi dev server balik la, Raspi 2 wat jadi Kodi

Previous

Happy 19th birthday MCKK9600

Next

Membeli casing untuk Raspberry Pi 2

4 Comments

  1. jual la yang lama tu.

Leave a Reply

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén