My Life For Hire

Tempat Aku Sembang Kencang

DT : Bangkok Oktober 2014

Selfie kat Chatuchak

Macam biasa kalau dah lama tak update blog, memang malas nak menulis. So just short update untuk trip Bangkok tahun 2014. Kali kawan opis aku join skali. Nanti aku rajin sket, aku update panjang lagi sebab trip kali ni leh kata takde perancangan lama pon. First week Oktober dok berkira-kira nak pegi memana tak cuti sekolah, tengah minggu usha tiket cam murah.

Dua tiga hari lepas tuh decide nak pegi, time aku nak beli tiket kat opis kawan aku nampak aku dok usha tiket pegi Bangkok, dia tanya aku nak pegi Bangkok lagi ke? Aku cakap haah, nak pegi minggu depan. Dia kata dia nak ikut skali kalau boleh pasal dia dah sangap kat opis. Aik, selama ni aku ajak pegi Bangkok tak nak tapi tetiba dia offer nak join plak. Aku kata ok jer nak follow. Dan-dan tuh gak beli tiket untuk dia skali. Haha.

Anyhow, ni lebih kurang itinerary aku dok conteng dlm notes app. Bila aku dah wat entry, aku cerita lebih detail lagi kalau sempat.

first day – sabtu
==========
check in nice palace hotel
dinner
cari simcard

second day – ahad
============
cari tempat letak bag
pagi pegi chatuchak
cari simcard kalau takde lagi
lepas chatuchak check in khaosan palace

buat baju utk wak
lepak pasar malam khaosan
jejalan area soi rambuttri
survey tiket van pegi pattaya

third day – isnin
===========
coffee + breakfast
wak fitting baju sepam

tengahari kena chow pegi pattaya
check in hotel

jejalan pegi ripley’s
explore pattaya, beach
sewa motor?

malam dinner kat king’s seafood
pusing2 kat walking street – tomoi

fourth day – selasa
===========
pagi sewa motor kalau sempat
checkout

naik van balik khaosan
fitting baju wak lagi

fifth day – rabu
================
bangun pagi – breakfast

kuar shopping
– terminal 21
– siam paragon
– jalan smp MBK

sixth day – khamis
==============
free and easy.
tengah hari amik minibus beli airport

Previous

RTH : baca whatsapp & telegram

Next

Happy 19th birthday MCKK9600

2 Comments

  1. waw… jauh pergi shopping. pasti seronok kan

    • haha…dok shopping bro..derak jah..
      kawan aku yg ikut plg seronok..aku dh byk kali pegi..excitement tuh dah berkurangan..hehe

Leave a Reply

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén