My Life For Hire

Tempat Aku Sembang Kencang

[Jailbreak] iOS 5 sudah dijailbreak!

Baru sehari selepas dilepaskan kepada pembangun aplikasi, iOS 4 telah dijailbreak oleh MuscleNerd daripada iPhone Dev Team. Berikut adalah screenshot menunjukkan iOS 5 telah dijailbreak di atas ipod touch generasi keempat.

Perkara ini tidak mustahil kerana ipod touch generasi 4 dan juga iphone 4 mempunya bootrom exploit yang tidak dapat ditutup oleh Apple lagi kerana ia berdasarkan kepada kelemahan hardware itu sendiri.

Walau bagaimanapun, jailbreak ini hanyalah tethered dan dijangka tidak akan dilepaskan kepada umum sehingga Apple melancarkan iOS 5 secara rasminya.

Previous

[Video] Memperkenalkan iOS 5

Next

[Berita] App Store menunjukkan sejarah pembelian aplikasi

2 Comments

  1. cuba kasi panduan lah bro. ni artikel copycat dari website org lain. cuba kasi panduan nak jailbreak ios5

    • haha…time yang takde tuh bro…kalau bro pernah jailbreak sekali…selama2 pandai jailbreak psl dia senang jer…tapi kalau ada persoalan pape…leh tanya..gua try jawab.. 🙂

      ios5 jailbreak mmg dah kuar…tp nak install ios5 tuh pon satu hal pasal dia hanya utk developer sebenarnya..tp bkn developer ada cara utk install…

      jailbreak ios5 plak kurang digalakkan pasal dia tethered

Leave a Reply

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén