My Life For Hire

Tempat Aku Sembang Kencang

Persembahan Ipad2 kepada si mati

Memang satu kebiasaan masyarakat Cina pada perayaan QingMing, hari di mana masyarakat Cina menghantar persembahan kepada mereka yang telah mati menggunakan bahan-bahan dari kertas (kebiasaannya la). Kebiasaan seperti perabot, kereta, pakaian, wang kertas palsu (hell bank notes) dan pelbagai barangan tradisional lain.

Tahun ini, terdapat pelbagai persembahan baru seperti iphone 4, ipad 2 dan juga TV LED khas untuk si mati. Salah seorang dari pengedar barangan seumpama itu di Malaysia memberitahu barangan seperti iPad 2 amat laris sehingga kehabisan stok! Saksikan video di bawah.

p/s : kat Malaysia, ipad 2 tak kuar lagi..tak tahu bila…tapi orang yang mati dah dapat dulu dah…

Previous

[Untethered] Jailbreak untuk IOS 4.3.1

Next

[Cydia Apps] Dock 2.0 memang cool!

1 Comment

  1. huhu… kena upgrade la kan. bila ek prayaan ni? minggu lepas ek. kalau bendanya minggu lepas, maknanya persoalan aku terjawab lah. bukan apa. umah aku dekat sangat2 ngan kubor cina. al maklumla umah atas bukit, memang sekampong ngan kubur cina. ada hari tu. kol 7 pagi diorang da main mercun kebaboom. pastu… wangi je bau colok. kuat gile. aku dalam umah pon leh bau.
    Surat Terakhir si mati Bunuh Diri

Leave a Reply

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén